להופיע על הבמה זו עבודה לא קלה, היא דורשת התמודדות עם לחץ רב, וביקורת נוקבת מצד האנשים היושבים מולך. עם זאת, אין ספק כי מדובר בעבודה מתגמלת ביותר. במאמר שלפניכם נסקור יום בחיי סטנדאפיסט גידי ליבנה.
את הבמה גילה גידי כבר ב- 2007 עם מופע קסמים משולב שהציג כקומיקאי וקוסם.
מאז הרבה עבר עליו, כפי שקורה לכל סטנדאפיסט מתחיל, ובכל זאת אין ספק כי חיי סטנדאפיסט הם כלל לא מה שדמיינו.
איך סטנדאפיסט נולד
את חיו האישיים גידי ליבנה התחיל בבילויי מספר שנים בארצות הברית, ולאחר שירותו הצבאי אף נדד לאוסטרליה לתקופה, שם הופיע עם מופעי קסמים קומיים.
את הרעיון לשלב מופע קסמים עם סטנדאפ גידי חשש להביא לידי ביטוי, שכן יש מן פרצה בשימוש בקסמים במידה והקהל לא צוחק כמתוכנן – מן דלת בריחה. למרות חששות אלו, גידי יצר לעצמו את המינון הנכון והצליח לשלב בצורה כובשת את הסטנדאפ באהבתו לקסמים והתמחותו כאומן חושים.
היחס לסטנדאפיסטים בחיי היומיום הוא אמביוולנטי, מצד אחד אנחנו אוהבים לראות אותם ולהקשיב להם, אך מצד שני אנו לרוב לא רואים במקצוע זה עתיד בטוח ויציב. בעוד ישנם מספר קומיקאים מוכרים בישראל אשר הצליחו לפרוץ לקהל הישראלי, ישנם רבים אשר החלו כמו גידי, בניסיון ליצור משהו חדש, אחר.
עלייתו של סטנדאפיסט – יום בחיי סטנדאפיסט
בשנת 2018 גידי החל לתפוס תאוצה, החל מההופעה בפסטיבל הקומדיה הישראלי, והופעתו הבלתי נשכחת בתוכנית הכישרונות הישראלית "Got Talent Israel". את הופעתו אשר ניתן היה לראות בטלוויזיה ראו קרוב ל- 700 אלף איש בפלטפורמה של יוטיוב, ובכל הפך גידי לאישיות בולטת בביצה הישראלית.
האזרח הקטן
בעוד גידי הוא איש משפחה רגיל המתגורר במרכז הארץ עם אשתו וילדתם, אין ספק כי החשיפה לקהל הישראלי עולה לו בכמה שאלות תמוהות במהלך היום. סטנדאפיסטים רבים חווים את תופעת ה"ספר לי בדיחה" שחוזרת על עצמה במקרים בהם הם נתקלים במעריצים אשר זיהו אותם ברחוב. תופעה זו יכולה לתפוס סטנדאפיסט בכל שלב ביום, ללא התייחסות כלשהי למצב בו הוא נמצא באותו רגע, ויש כאן מן הברכה והקללה גם יחד.
עם זאת, אין ספק כי ההכרה וההערכה אשר מראים המעריצים, גם אם דבר זה קורה באופן לא הכי סימפתי, מחממים את הלב. סטנדאפיסט אמיתי רוצה מעבר לכל לגרום לקהל שלו לשמחה וצחוק, ואין מטרה נעלה מזו בעיניו. לכן, כאשר אותו קהל מזהה את הסטנדאפיסט ברחוב, ומגיב בשמחה, דבר זה מביא אושר ותחושת הצלחה אשר חשובה יותר מכל מופע פומבי בטלוויזיה.
סטנדאפ בימי קורונה
בימים אלו מופעי התרבות ככלל נסגרו, ואפשר לומר ששכחנו כיצד נראה האולם והבמה. סטנדאפיסט מרוויח את לחמו על ידי מתן הופעות וקיום אירועים, לכן הקושי הכלכלי ואובדן העבודה לא איחרו לפגוע גם בסטנדאפיסטים ישראלים אשר מצאו את עצמם ללא הכנסה.
גידי המציא את סגנון הופעתו והתאים את עצמו אליו, ולכן הרצון והצורך להתאים את עצמו שנית למצב בחוץ לא איחרו לבוא. הצורך לשמח אנשים גדול מאי פעם, ואם ניתן לעשות זאת בקבוצות קטנות בהתאם להנחיות, או לחילופין בעזרת תוכנת ZOOM, גידי לא מהסס.
להמציא את עצמך מחדש כסטנדאפיסט בימי קורונה זו עבודה לא קלה, אך אין ספק כי מדובר בזמנים בהם כולנו מוצאים את הדרך להתאים את עצמנו. גידי ליבנה כאן כדי לשמח אנשים, ובימים אלו, מטרה זו היא עליונה בשבילו.